Home

Heb je altijd al willen paardrijden, maar is de stap naar een ‘gewone’ manege net wat te groot voor je? Bij ons ben je van harte welkom.

Bij manege de Boerskotten kun je gezellig paardrijden in staplessen, maar je kunt ook dressuur rijden, springlessen nemen, buitenritten maken, mennen en aan wedstrijddagen deelnemen.

Gezellig én goed voor je

Paardrijden is niet alleen leuk en gezellig, het is ook goed voor je. Het is sport, ontspanning en therapie tegelijk. Grote kans dat je houding en conditie met sprongen vooruit gaan.  Je rijdt bij manege de Boerskotten altijd onder professionele begeleiding. Want paardrijden moet leuk, gezond én veilig zijn.

Lijkt het je leuk om mee te doen?

Kom gewoon een keertje langs om te kijken of vraag een gratis proefles aan!

  • Wij zijn opgericht in 1976 en hebben dus al decennia lang ervaring in het paardrijden voor mensen met een beperking.
  • We zijn officieel leerbedrijf van de Federatie Paardrijden Gehandicapten.
  • We zijn erkend leerbedrijf van de Aequor.
  • Erkend leerbedrijf van Calibris Kenniscentrum voor leren in de praktijk in Zorg, Welzijn en Sport.
  • We voeren het veiligheidscertificaat van de Stichting Veilige Paardensport.
  • Wij zijn door de belastingdienst aangemerkt als ANBI-instelling wat betekent dat giften, schenkingen en erfenissen van de belasting afgetrokken mogen worden.

Corona update 26 november 2021

Met ingang van 28 november is de avondlockdown ingegaan. Daardoor kunnen de lessen op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag vanaf maandag 29 november tot zondag 19 december helaas niet doorgaan. Omdat er wel lessen mogen plaatsvinden tussen 5.00 uur en 17.00 uur, kunnen de lessen op woensdag en zaterdag wél doorgaan.

Het advies om voor en na het rijden 1,5 meter afstand te houden van anderen blijft van kracht.

In overleg met instanties hoeven personen in functie (medewerkers, vrijwilligers, stagiaires, ouders en begeleiders met functie voor onze ruiters) geen QR-code te laten zien. Publiek mag niet aanwezig zijn. Ouders en begeleiders die altijd al helpen met op- en afstijgen mogen (na akkoord van de instructeur) nog wel blijven helpen.

Natuurlijk willen we iedereen in deze lockdownperiode een keer laten rijden. Daarom denken we hard na over een goede oplossing voor iedereen. Hou deze website en Facebookpagina daarom in de gaten. Daar vertellen we je meer.

Blijf gezond en hartelijk dank voor je begrip!