Victor Bulthuis

Een woord van dank

Bij deze wil ik mijn dank uitspreken voor het feit dat ik bijna drieรซnhalf jaar vrijwilliger mocht zijn. Officieel namens De Twentse Zorgcentra locatie De Losserhof, waarvan ik twee bewoners van Ledeboer 4 (***** ***** en ***** *****) tweewekelijks heb begeleid naar de paardrijles. Gaandeweg echter ben ik een wekelijkse gast geworden en ben ik net als zo velen tot het interieur gaan behoren. Aldus is De Boerskotten een thuis voor me geworden. Veel lieve en boeiende mensen heb ik hier leren kennen, van jong tot oud. Het is een plek ย waar echte menselijkheid handen en voeten krijgt. Een plek waar je wordt uitgenodigd om jezelf te laten zien, omdat de doelgroep uit mensen bestaat die niet anders kunnen dan zichzelf laten zien zoals ze zijn. What you see is what you get โ€“ dat geldt zeker voor manege De Boerskotten.
Dat de manege is wat ze is, dankt ze in belangrijke mate aan de instructrices en de vele vrijwilligers die zich ervoor inzetten. Twee mensen wil ik met name noemen. Allereerst Melita Vosmer, die al zoveel jaren met duidelijkheid en daadkracht, maar ook met mensenkennis, mensenliefde en een flinke dosis humor lesgeeft. En Frans Riekhoff, die voor ruiters en vrijwilligers praatpaal, vader, knuffelbeer en cabaretier tegelijk is.
Ik dank de ruiters, het personeel, het bestuur en de vrijwilligers voor wie ze zijn en voor wat ik van hen heb geleerd, en voor de cadeautjes die ik van hen heb gekregen. Lieve mensen, ik wens jullie allemaal veel geluk toe! Maar natuurlijk zal ik zo nu en dan nog aanwippen, al was het alleen maar vanwege de exclusieve koffiekaart die ik bij mijn afscheid heb gekregen.

Hartelijke groet,

Victor Bulthuis
oud-pastoor parochie Lumen Christi
vrijwilliger van februari 2010-juli 2013