Berichtenpagina

Schrijf een nieuw bericht voor het Gastenboek

 
 
 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je E-mail adres wordt niet gepubliceerd.
Om veiligheidsredenen slaan we je ipadres 18.234.255.5 op.
Het kan zijn dat je bericht pas zichtbaar wordt nadat we het beoordeeld hebben.
We houden het recht om berichten te wijzigen, te verwijderen, of niet te publiceren.
34 berichten.
Manege de Boerskotten - Stichting Paardrijden Gehandicapten Oldenzaal Manege de Boerskotten - Stichting Paardrijden Gehandicapten Oldenzaal heeft geschreven op 18 november, 2020 om 09:27:
De coronamaatregelen vanaf 19 november 2020:
Wij mogen weer groepslessen geven aan maximaal 4 volwassen personen per les. Dat betekent dat alle lessen weer normaal door kunnen gaan.
De kantine blijft gesloten.
Ook ruiters vanaf 13 jaar moeten een mondkapje op, het mondkapje mag af wanneer je op je paard zit.
Op onze manege is het dragen van een mondkapje tijdens lestijden verplicht.
Manege de Boerskotten - Stichting Paardrijden Gehandicapten Oldenzaal Manege de Boerskotten - Stichting Paardrijden Gehandicapten Oldenzaal heeft geschreven op 5 november, 2020 om 18:48:
Corona-update!

Zoals jullie vast hebben meegekregen heeft onze premier in de persconferentie op 3 november tijdelijke aanscherping van de corona maatregelen aangekondigd. Hierdoor mogen de komende twee weken geen groepslessen worden gegeven aan volwassenen.

Concreet betekend dit dat in principe de paardrijlessen voor kinderen gewoon door gaan. Verder kunnen er maximaal twee volwassen ruiters in een les, dit proberen wij zo eerlijk mogelijk te verdelen. Wij proberen alle ruiters op tijd te bellen zodat iedereen weet waar hij/zij aan toe is.
Manege de Boerskotten - Stichting Paardrijden Gehandicapten Oldenzaal Manege de Boerskotten - Stichting Paardrijden Gehandicapten Oldenzaal heeft geschreven op 11 oktober, 2020 om 14:21:
De Rabo ClubSupport actie is weer gestart! Met deze actie stelt de RaboBank een flink bedrag beschikbaar om verenigingen te steunen. Ben jij lid van de RaboBank? dan kun jij, jouw stem, uitbrengen op verenigingen in jouw regio. Stem jij ook op Manege De Boerskotten?! Doe dit dan direct in de app of lees via deze link precies hoe het werkt! Stem jij ook op ons?! Vergeet dan niet om jouw stem vรณรณr 25 oktober uit te brengen!
Manege de Boerskotten - Stichting Paardrijden Gehandicapten Oldenzaal Manege de Boerskotten - Stichting Paardrijden Gehandicapten Oldenzaal heeft geschreven op 19 september, 2020 om 06:21:
Manege De Boerskotten doet ook dit jaar weer mee met de Grote Clubactie. Omdat de meeste van onze ruiters zelf geen loten kunnen verkopen gaan onze vrijwilligers dat voor hen doen! We hopen dat er weer veel loten gekocht gaan worden. Van ieder verkocht lot gaat 80% rechtstreeks naar onze manege. Van het te ontvangen geld zal een deel van de kosten voor de renovatie van het sanitair blok gebruikt worden.Steun jij ons ook?! Koop dan nu een lot en nodig anderen uit ook mee te doen!!
Manege de Boerskotten - Stichting Paardrijden Gehandicapten Oldenzaal Manege de Boerskotten - Stichting Paardrijden Gehandicapten Oldenzaal heeft geschreven op 14 september, 2020 om 14:11:
Grote Clubactie!

Manege De Boerskotten doet ook dit jaar weer mee met de Grote Clubactie. Omdat de meeste van onze ruiters zelf geen loten kunnen verkopen gaan onze vrijwilligers dat voor hen doen! We hopen dat er weer veel loten gekocht gaan worden. Van ieder verkocht lot gaat 80% rechtstreeks naar onze manege. Van het te ontvangen geld zal een deel van de kosten voor de renovatie van het sanitair blok gebruikt worden.Steun jij ons ook?! Dan kun je vanaf zaterdag 19 september jouw loten kopen en de verkooplink delen!
Beste ruiters en amazones,

Helaas hebben wij van de gemeente nog geen toestemming gekregen om weer te mogen starten met de lessen. Wij gaan kijken of we de lessen zo aan kunnen passen dat het, in ieder geval voor bepaalde ruiters/amazones, wel mogelijk is.

We houden jullie op de hoogte!

Met vriendelijke groet,
Instructrices en bestuur
SPGO / manege De Boerskotten is blij verrast met de toezegging van het geweldige bedrag van 1200 euro door Bjรถrn Schuurmans Consultancy. Wat fijn dat er bedrijven zijn die in deze lastige tijd toch nog geld doneren voor onze bijzondere doelgroep. Heel hartelijk dank.
Manege de Boerskotten - Stichting Paardrijden Gehandicapten Oldenzaal Manege de Boerskotten - Stichting Paardrijden Gehandicapten Oldenzaal heeft geschreven op 30 april, 2020 om 14:44:
Ook wij als SPGO / manege De Boerskotten hebben vanuit het Coรถperatief Fonds van Rabobank Twente Oost een bijdrage mogen ontvangen. Wij hebben een bedrag van 250 euro bijgeschreven gekregen op onze rekening. Heel erg fijn en welkom!
Manege de Boerskotten - Stichting Paardrijden Gehandicapten Oldenzaal Manege de Boerskotten - Stichting Paardrijden Gehandicapten Oldenzaal heeft geschreven op 30 april, 2020 om 14:41:
De berichtgeving over de gevolgen van het moeten stoppen van de lessen heeft veel positieve reacties van steun opgeleverd. Verschillende mensen hebben ook geld gedoneerd. Zo heeft Erve ZoKlein 250 euro overgemaakt als bijdrage in de kosten voor voer voor de paarden. Heel fijn en heel erg bedankt hiervoor!
Manege de Boerskotten - Stichting Paardrijden Gehandicapten Oldenzaal Manege de Boerskotten - Stichting Paardrijden Gehandicapten Oldenzaal heeft geschreven op 7 april, 2020 om 13:59:
Op donderdag 27 februari zijn we met de trailer naar Nieuwaal bij Zaltbommel gereden om daar de fjordenmerrie Lisa op te halen.

Lisa is bereden en betuigd in enkel- en tweespan. Lisa krijgt de tijd om te wennen aan het werk op onze manege, alles stapje voor stapje zodat ze langzaam het werk van Pablo, die lijdt aan artrose, kan overnemen. Lisa is een erg vriendelijke merrie die het contact met mensen opzoekt en ze geniet van het borstelen en de aandacht van de vrijwilligers en ruiters.
Manege de Boerskotten - Stichting Paardrijden Gehandicapten Oldenzaal Manege de Boerskotten - Stichting Paardrijden Gehandicapten Oldenzaal heeft geschreven op 7 april, 2020 om 12:47:
Door het corona virus zijn alle paardrijlessen voor onbepaalde tijd stop gezet. Dat is overmacht!
Onze paarden moeten wel verzorgd worden. De kosten van de manege gaan gewoon door.
Voor ons is dat een reden om in principe niet over te gaan tot teruggave van rijlesgelden. Ook de incasso gaat gewoon
door. Uiteraard proberen we op andere manieren gelden te verkrijgen om het hoofd boven water te houden.
Terugbetaling van niet gereden โ€œcoronaโ€lessen zou inhouden dat de manege in haar voortbestaan wordt bedreigd. Dat willen we de ruiters toch niet aandoen?
Mochten er dringende redenen zijn om lesgelden niet te betalen, dan zijn wij bereid om daarover met u in overleg te
gaan. Neem dan contact op met penningmeester@manegedeboerskotten.nl
Manege de Boerskotten - Stichting Paardrijden Gehandicapten Oldenzaal Manege de Boerskotten - Stichting Paardrijden Gehandicapten Oldenzaal heeft geschreven op 18 maart, 2020 om 19:01:
Beste allemaal,

Iedereen wordt momenteel geconfronteerd met de gevolgen van het Corona-virus.
Zo heeft de manege moeten besluiten de lessen te stoppen. Voor hoe lang weten we niet, we hopen maar voor drie wekenโ€ฆ.

De manege heeft een probleem daarbijโ€ฆ. Onze paarden moeten wel verzorgd worden. Dagelijks voeren, stallen uitmesten en de paarden de noodzakelijke beweging geven. Gelukkig is de verzorging gewaarborgd!!! Dank aan ieders inzet.

Maar, geen inkomsten uit lesgelden, en wel voer- en verzorgingskosten en personeelskostenโ€ฆ. Daar hebben we eigenlijk geen geld voor.

Steun ons alstublieft en maak een bijdrage over op NL08 RABO 0139 1275 93 van St. Paardrijden Gehandicapten Oldenzaal o.v.v. โ€œCoronaโ€.

Iedere euro is er een.

Met vriendelijke groet,

Ger Heitkamp, penningmeester
Manege de Boerskotten - Stichting Paardrijden Gehandicapten Oldenzaal Manege de Boerskotten - Stichting Paardrijden Gehandicapten Oldenzaal heeft geschreven op 16 maart, 2020 om 07:08:
Manegelessen direct afgelast!

Als gevolg van de uitspraak van minister Bruins tijdens de persconferentie op 15 maart 2020 moeten maneges tot 6 april 2020 de manegelessen afgelasten. Manege De Boerskotten is dan ook vanaf morgen tot in ieder geval 6 april 2020 gesloten en vinden er geen paardrijlessen plaats.

De verzorging van de dieren dient uiteraard door te gaan, hiervoor blijft de manege open voor mensen die de dieren verzorgen en voor dienstverleners zoals hoefsmid en dierenarts.
Neem voor eventuele vragen contact met ons op door een mail te sturen aan info@manegedeboerskotten.nl
Manege de Boerskotten - Stichting Paardrijden Gehandicapten Oldenzaal Manege de Boerskotten - Stichting Paardrijden Gehandicapten Oldenzaal heeft geschreven op 21 december, 2019 om 09:27:
CLUBACTIE

Zoals velen al weten hebben wij de afgelopen periode online loten verkocht, voor de grote clubactie!

Wij hebben super hard ons best gedaan, en het resultaat mag er wezen!
Maar liefst โ‚ฌ312,10 โ€ผ๏ธ๐Ÿคฉ

Om kans te maken op โ‚ฌ500 van de grote clubactie, hebben wij deze super vette fotoโ€™s gemaakt en staat de tag onder dit bericht. ๐Ÿ˜
#vierhetsucces #groteclubactie
Manege de Boerskotten - Stichting Paardrijden Gehandicapten Oldenzaal Manege de Boerskotten - Stichting Paardrijden Gehandicapten Oldenzaal heeft geschreven op 25 oktober, 2019 om 15:08:

De dames van de Boca Lions Club (witte kool = BOCA) hebben op 9 oktober 2019 met 300 dames hun โ€œLadys nightโ€ gehouden in Stadstheater de Bond. Doel: gezelligheid en een goed doel steunen. Dit jaar heeft het bestuur besloten dat Stichting Paardrijden Gehandicapten Oldenzaal het goede doel is. Onze penningmeester heeft namens het bestuur de cheque van โ‚ฌ 3.500 in ontvangst mogen nemen. Door de stichting โ€œEnmijncoachโ€ werd nadien ook nog een dressuurzadel aan de stichting geschonken.
Wij zijn de schenkers enorm erkentelijk voor hun schenkingen.
Het geld zal onder meer worden gebruikt voor mechanisch onderhoud van de rijbak.
Manege de Boerskotten - Stichting Paardrijden Gehandicapten Oldenzaal Manege de Boerskotten - Stichting Paardrijden Gehandicapten Oldenzaal heeft geschreven op 26 september, 2019 om 14:59:
Oldenzaal 20-9-2019

40 jaar manege de Boerskotten

Op 14 september 2019 was ik 40 jaar in dienst bij manege de Boerskotten (tot de bouw van de huidige manege in 1982 heette het manege de Hoge Haer) en hebben we een feestje gevierd bij de manege. Maar als ik zo terugkijk op al die jaren, is het feest voor mij 40 jaar geleden al begonnen. Paarden zijn altijd al mijn passie geweest maar bij de eerste kennismaking met onze doelgroep kwam daar nog een passie bij, werken met mensen met een beperking. Wat een indrukwekkende kennismaking. Enkele ruiters uit die tijd zijn er nog steeds.

Nu zijn we 40 jaar verder en hebben we een prachtig feest gehad. Er zijn veel mensen op de receptie geweest; ruiters, ouders en begeleiders, vrijwilligers en oud-vrijwilligers en al mijn collegaโ€™s; instructrices en collegaโ€™s van de dagbesteding, mijn dochter en zoon, mijn schoondochter en kleinkind, mijn vrienden en vriendinnen en last but not least het bestuur van de manege en vertegenwoordigers van Aveleijn. Het was een mooie gelegenheid om iedereen weer te ontmoeten. De sfeer was geweldig, het was mooi weer, het was perfect georganiseerd en hartstikke gezellig. Ondanks het feit dat ik nadrukkelijk had gezegd geen cadeaus te willen, heb ik ze tรณch gekregen. Het was een fantastische dag en ik ben niet alleen geroerd door alle cadeaus maar nog veel meer door alles wat er in het gastenboekje staat en op de kaartjes is geschreven. Het bedrag dat bijeen is gebracht door iedereen die er is geweest, is maar liefst 1200 euro. Daar bovenop komt een donatie van 250 euro van Aveleijn, in 2020 wordt daarvan een van de paarden door Aveleijn mede gesponsord. Hiermee komt het totale bedrag uit op 1450 euro. Vele malen dank voor deze prachtige en gulle giften. Ik voel me heel erg gewaardeerd.

Van het geld gaan we de bodem van de binnenbak uitvlakken en herstellen, zodat deze nog enkele jaren meegaat. Een goede bodem is belangrijk voor de veiligheid en de gezondheid van de paarden en de vrijwilligers die wekelijks vele uren meelopen.

Maar het allergrootste cadeau heb ik allang gehad. En dat is het voorrecht om al die jaren te hebben mogen werken op de Boerskotten. Het voorrecht om jullie allen te mogen kennen en met jullie allen te mogen werken en samen iets moois neer te zetten. Het allergrootste cadeau is 40 jaar manege de Boerskotten. Dat is onbetaalbaar.

Mijn dank gaat uit naar iedereen die deze dag mogelijk heeft gemaakt. Dat zijn niet alleen de mensen die op deze dag zelf aanwezig waren maar ook alle sponsoren en alle acties die ertoe hebben geleid dat we als manege nog steeds bestaan. Kortom naar iedereen die helpt en steunt op wat voor wijze dan ook. Naar iedereen die manege de Boerskotten een warm hart toedraagt.

40 jaar manege de Boerskotten. You never walk alone.

BEDANKT! Groetjes Melita
Manege de Boerskotten - Stichting Paardrijden Gehandicapten Oldenzaal Manege de Boerskotten - Stichting Paardrijden Gehandicapten Oldenzaal heeft geschreven op 14 september, 2019 om 18:21:
De Grote Clubactie is weer van start gegaan! Wij doen dit jaar ook mee. Nadat wij vijf jaar geleden het asbest dak van onze manege hebben vervangen zijn er inmiddels diverse onderhoudswerkzaamheden nodig, en hiervoor is geld nodig! Koop nu jouw lot en steun Manege De Boerskotten! Van ieder verkochte lot gaat 80% rechtstreeks naar onze stichting.

Ga naar onze actiepagina of koop direct jouw lot door op onderstaande afbeelding te klikken!