Berichtenpagina

Schrijf een nieuw bericht voor het Gastenboek

 
 
 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je E-mail adres wordt niet gepubliceerd.
Om veiligheidsredenen slaan we je ipadres 35.172.224.102 op.
Het kan zijn dat je bericht pas zichtbaar wordt nadat we het beoordeeld hebben.
We houden het recht om berichten te wijzigen, te verwijderen, of niet te publiceren.
39 berichten.
Stichting Manege De Boerskotten Stichting Manege De Boerskotten heeft geschreven op 16 december 2021 om 14:35
Kerstsluiting
De manage is gesloten vanaf 24 december 17.00 uur tot en met zondag 2 januari 2022. We wensen iedereen hele fijne feestdagen en een gezond 2022.
Stichting Manege De Boerskotten Stichting Manege De Boerskotten heeft geschreven op 5 september 2021 om 18:48
Verbouwingsplannen

De manage staat nu ruim veertig jaar en is aan vernieuwing toe. Niet alleen omdat we willen moderni-seren, maar ook om aan de coronamaatregelen (anderhalve meter afstand) te voldoen. Daarom heb-ben we verbouwingsplannen.

Wat zijn onze plannen?
Het idee is om de voorgevel 5,4 meter naar voren te verplaatsen. De extra ruimte gebruiken we voor een grotere wachtruimte en nieuwe toiletten, die geschikt zijn voor de onze doelgroep. Er komt een vergader- of spreekruimte, zodat de mobiele keet die er nu staat verdwijnen kan. Het resultaat is een manege die toekomstbestendig is, een eigentijdse uitstraling heeft en die voldoet aan de eisen van nu.

Om de plannen uit te kunnen voeren hebben we een bouwvergunning ingediend. Als de gemeente de plannen goedkeurt, dan hopen we eind 2021 met de verbouwing te starten.

Wat betekent dat voor jou?
Alle lessen gaan gewoon door zoals je gewend bent. En ook voor de medewerkers, vrijwilligers en men-sen die dagbesteding hebben verandert er niets. Tijdens de verbouwing zijn er natuurlijk medewerkers van de bouw aanwezig, je hoort vast af en toe bouwgeluiden en de ingang zal tijdelijk anders zijn door het verplaatsen van de gevel. Maar we houden de bouwtijd zo kort mogelijk, zodat bezoekers en ruiters zo weinig mogelijk overlast hebben.

Grote Clubactie
Heb je vorig jaar loten gekocht tijdens de Grote Clubactie, zodat we de toiletten konden vernieuwen? Heel erg bedankt! We hebben besloten om de aanpak van de wcโ€™s mee te nemen in de totale verbou-wing. Jouw bijdrage hebben we daarom gereserveerd om de toiletten alsnog aan te pakken. Iets later dan gepland, maar van uitstel komt geen afstel.

Heb je vragen?
Wil je meer weten over onze plannen? Stel ze gerust aan Ivo Lubbers. Hij is meestal op zaterdagochtend aanwezig. Je kunt ook bellen of mailen met Petra Lubbers via 06-22383213 of petra@tekstenderest.nl. Via de website en social media houden we je op de hoogte van de ontwikkelingen.

Manege de Boerskotten - Stichting Paardrijden Gehandicapten Oldenzaal Manege de Boerskotten - Stichting Paardrijden Gehandicapten Oldenzaal heeft geschreven op 15 december 2020 om 14:28
COVID-19 update!

Zoals jullie vast hebben meegekregen heeft onze premier op 14 december nieuwe maatregelen aangekondigd om verspreiding van het COVID-19 virus tegen te gaan. Naar aanleiding hiervan moeten wij helaas opnieuw onze deuren sluiten.

Hierdoor komen alle lessen tot 19 januari te vervallen!

Wij hopen op jullie begrip en willen iedereen enorm bedanken voor alle steun in de afgelopen periode. Hopelijk kunnen wij ook in de toekomst op jullie rekenen!

Wij wensen iedereen alvast hele fijne feestdagen en een goede jaarwisseling toe! Op naar een gezond en liefdevol 2021!
Manege de Boerskotten - Stichting Paardrijden Gehandicapten Oldenzaal Manege de Boerskotten - Stichting Paardrijden Gehandicapten Oldenzaal heeft geschreven op 8 december 2020 om 12:19

De grote Clubactie is inmiddels afgelopen, en wat een resultaat! Totaal gaat er โ‚ฌ3,023,90 naar onze mange! Onze dank gaat uit naar iedereen die รฉรฉn of meerdere loten hebben gekocht om zo onze manege te steunen!! In het bijzonder willen wij onze vrijwilligers bedanken voor hun enorme inzet!!
Manege de Boerskotten - Stichting Paardrijden Gehandicapten Oldenzaal Manege de Boerskotten - Stichting Paardrijden Gehandicapten Oldenzaal heeft geschreven op 1 december 2020 om 08:12
De Oldenzaals Halve Marathon 2020 kon vanwege de corona pandemie niet doorgaan.
Het bestuur van de Stichting Halve Marathon heeft toen, na ruggenspraak met de lopers, besloten de inschrijfgelden dit jaar aan een goed doel te schenken. SPGO is erg blij dat het bestuur ons heeft gekozen en โ‚ฌ 750 aan ons heeft overgemaakt.
Manege de Boerskotten - Stichting Paardrijden Gehandicapten Oldenzaal Manege de Boerskotten - Stichting Paardrijden Gehandicapten Oldenzaal heeft geschreven op 18 november 2020 om 09:27
De coronamaatregelen vanaf 19 november 2020:
Wij mogen weer groepslessen geven aan maximaal 4 volwassen personen per les. Dat betekent dat alle lessen weer normaal door kunnen gaan.
De kantine blijft gesloten.
Ook ruiters vanaf 13 jaar moeten een mondkapje op, het mondkapje mag af wanneer je op je paard zit.
Op onze manege is het dragen van een mondkapje tijdens lestijden verplicht.
Manege de Boerskotten - Stichting Paardrijden Gehandicapten Oldenzaal Manege de Boerskotten - Stichting Paardrijden Gehandicapten Oldenzaal heeft geschreven op 5 november 2020 om 18:48
Corona-update!

Zoals jullie vast hebben meegekregen heeft onze premier in de persconferentie op 3 november tijdelijke aanscherping van de corona maatregelen aangekondigd. Hierdoor mogen de komende twee weken geen groepslessen worden gegeven aan volwassenen.

Concreet betekend dit dat in principe de paardrijlessen voor kinderen gewoon door gaan. Verder kunnen er maximaal twee volwassen ruiters in een les, dit proberen wij zo eerlijk mogelijk te verdelen. Wij proberen alle ruiters op tijd te bellen zodat iedereen weet waar hij/zij aan toe is.
Manege de Boerskotten - Stichting Paardrijden Gehandicapten Oldenzaal Manege de Boerskotten - Stichting Paardrijden Gehandicapten Oldenzaal heeft geschreven op 11 oktober 2020 om 14:21
De Rabo ClubSupport actie is weer gestart! Met deze actie stelt de RaboBank een flink bedrag beschikbaar om verenigingen te steunen. Ben jij lid van de RaboBank? dan kun jij, jouw stem, uitbrengen op verenigingen in jouw regio. Stem jij ook op Manege De Boerskotten?! Doe dit dan direct in de app of lees via deze link precies hoe het werkt! Stem jij ook op ons?! Vergeet dan niet om jouw stem vรณรณr 25 oktober uit te brengen!
Manege de Boerskotten - Stichting Paardrijden Gehandicapten Oldenzaal Manege de Boerskotten - Stichting Paardrijden Gehandicapten Oldenzaal heeft geschreven op 19 september 2020 om 06:21
Manege De Boerskotten doet ook dit jaar weer mee met de Grote Clubactie. Omdat de meeste van onze ruiters zelf geen loten kunnen verkopen gaan onze vrijwilligers dat voor hen doen! We hopen dat er weer veel loten gekocht gaan worden. Van ieder verkocht lot gaat 80% rechtstreeks naar onze manege. Van het te ontvangen geld zal een deel van de kosten voor de renovatie van het sanitair blok gebruikt worden.Steun jij ons ook?! Koop dan nu een lot en nodig anderen uit ook mee te doen!!
Manege de Boerskotten - Stichting Paardrijden Gehandicapten Oldenzaal Manege de Boerskotten - Stichting Paardrijden Gehandicapten Oldenzaal heeft geschreven op 14 september 2020 om 14:11
Grote Clubactie!

Manege De Boerskotten doet ook dit jaar weer mee met de Grote Clubactie. Omdat de meeste van onze ruiters zelf geen loten kunnen verkopen gaan onze vrijwilligers dat voor hen doen! We hopen dat er weer veel loten gekocht gaan worden. Van ieder verkocht lot gaat 80% rechtstreeks naar onze manege. Van het te ontvangen geld zal een deel van de kosten voor de renovatie van het sanitair blok gebruikt worden.Steun jij ons ook?! Dan kun je vanaf zaterdag 19 september jouw loten kopen en de verkooplink delen!
Beste ruiters en amazones,

Helaas hebben wij van de gemeente nog geen toestemming gekregen om weer te mogen starten met de lessen. Wij gaan kijken of we de lessen zo aan kunnen passen dat het, in ieder geval voor bepaalde ruiters/amazones, wel mogelijk is.

We houden jullie op de hoogte!

Met vriendelijke groet,
Instructrices en bestuur
SPGO / manege De Boerskotten is blij verrast met de toezegging van het geweldige bedrag van 1200 euro door Bjรถrn Schuurmans Consultancy. Wat fijn dat er bedrijven zijn die in deze lastige tijd toch nog geld doneren voor onze bijzondere doelgroep. Heel hartelijk dank.
Ook wij als SPGO / manege De Boerskotten hebben vanuit het Coรถperatief Fonds van Rabobank Twente Oost een bijdrage mogen ontvangen. Wij hebben een bedrag van 250 euro bijgeschreven gekregen op onze rekening. Heel erg fijn en welkom!
De berichtgeving over de gevolgen van het moeten stoppen van de lessen heeft veel positieve reacties van steun opgeleverd. Verschillende mensen hebben ook geld gedoneerd. Zo heeft Erve ZoKlein 250 euro overgemaakt als bijdrage in de kosten voor voer voor de paarden. Heel fijn en heel erg bedankt hiervoor!
Op donderdag 27 februari zijn we met de trailer naar Nieuwaal bij Zaltbommel gereden om daar de fjordenmerrie Lisa op te halen.

Lisa is bereden en betuigd in enkel- en tweespan. Lisa krijgt de tijd om te wennen aan het werk op onze manege, alles stapje voor stapje zodat ze langzaam het werk van Pablo, die lijdt aan artrose, kan overnemen. Lisa is een erg vriendelijke merrie die het contact met mensen opzoekt en ze geniet van het borstelen en de aandacht van de vrijwilligers en ruiters.
Door het corona virus zijn alle paardrijlessen voor onbepaalde tijd stop gezet. Dat is overmacht!
Onze paarden moeten wel verzorgd worden. De kosten van de manege gaan gewoon door.
Voor ons is dat een reden om in principe niet over te gaan tot teruggave van rijlesgelden. Ook de incasso gaat gewoon
door. Uiteraard proberen we op andere manieren gelden te verkrijgen om het hoofd boven water te houden.
Terugbetaling van niet gereden โ€œcoronaโ€lessen zou inhouden dat de manege in haar voortbestaan wordt bedreigd. Dat willen we de ruiters toch niet aandoen?
Mochten er dringende redenen zijn om lesgelden niet te betalen, dan zijn wij bereid om daarover met u in overleg te
gaan. Neem dan contact op met penningmeester@manegedeboerskotten.nl
Beste allemaal,

Iedereen wordt momenteel geconfronteerd met de gevolgen van het Corona-virus.
Zo heeft de manege moeten besluiten de lessen te stoppen. Voor hoe lang weten we niet, we hopen maar voor drie wekenโ€ฆ.

De manege heeft een probleem daarbijโ€ฆ. Onze paarden moeten wel verzorgd worden. Dagelijks voeren, stallen uitmesten en de paarden de noodzakelijke beweging geven. Gelukkig is de verzorging gewaarborgd!!! Dank aan ieders inzet.

Maar, geen inkomsten uit lesgelden, en wel voer- en verzorgingskosten en personeelskostenโ€ฆ. Daar hebben we eigenlijk geen geld voor.

Steun ons alstublieft en maak een bijdrage over op NL08 RABO 0139 1275 93 van St. Paardrijden Gehandicapten Oldenzaal o.v.v. โ€œCoronaโ€.

Iedere euro is er een.

Met vriendelijke groet,

Ger Heitkamp, penningmeester