Voor wie?

Onze manege is niet zomaar een manege! De mensen die hier rijden hebben allemaal hun eigen beperking. De een heeft een lichamelijke en/of geestelijke beperking, een ander heeft moeite met leren, psychische problemen of sociale moeilijkheden. Er is hier ruimte voor iedereen! Paardrijden kan een hele therapeutische werking hebben, zowel fysiek als mentaal.

Natuurlijk gaat veiligheid boven alles. Er loopt als het nodig is altijd iemand mee naast het paard waarop je rijdt, soms zelfs 2 of 3 mensen.
Ook hebben we verschillende hulpmiddelen zoals een tillift om je op en van het paard te tillen, een eenhandsteugel, kleurtjesteugels en fijne dekjes (in plaats van een zadel).

Is er iets wat je niet durft? Dan hoef je dit natuurlijk niet te doen. Niks moet (behalve lief zijn voor de paarden, dat móet)!

Om onze paarden niet teveel te belasten, geldt wel een maximum van hoe zwaar je mag zijn om bij ons te kunnen rijden. Mensen boven de 85kg kunnen dus helaas niet op onze paarden rijden.

De les

Bij de Boerskotten hebben we een binnenbak, maar als het mooi weer is gaan we natuurlijk naar buiten. De groepen zijn klein, meestal komt dit neer op zo’n 4 tot 6 ruiters. Alle leeftijden en niveaus zijn welkom. We proberen je zo goed mogelijk te plaatsen in een groep van jouw eigen niveau. Zo blijft het voor iedereen leuk en leerzaam.

De lestijden zijn als volgt:

Maandag:           17:00 tot 21:00
Dinsdag:             17:00 tot 21:00
Woensdag:         14:45 tot 17:30
Donderdag:        17:00 tot 21:00
Vrijdag:               17:00 tot 21:00
Zaterdag:            08:30 tot 13:00
Zondag:               gesloten

Voor mijn 6de verjaardag afgelopen jaar ben ik gestart met paardrijden bij Manege de Boerskotten. Ik heb altijd graag willen paardrijden en mijn ouders hebben zich verdiept in meerdere maneges. Ze zochten een manege die kleinschalig was en veel aandacht heeft voor de ruiters en paarden, en waar ik goed kan leren paardrijden. Nu rij ik al bijna een jaar bij manege de Boerskotten en heb ik net als mijn ouders geen moment spijt van deze keuze. Ik rij elke maandag avond en om de woensdag middag op Joris. Ook al vind ik alle paarden bij het Boerskotten even mooi en lief is toch Joris wel echt "mijn" lieverd ik vind hem knap, ondeugend en heel erg lief. Later als ik groot ben wil ik vee-arts worden en dansen op muziek samen met een paard. 

- Fenne Schasfoort.
Fenne met Joris