Dagbesteding

Dagbesteding van Aveleijn bij manege De Boerskotten te Oldenzaal

Behalve paardrijlessen biedt manege De Boerskotten ook zorg in de vorm van dagbesteding aan mensen met een beperking in hun ontwikkeling en/of gedrag. De begeleiding van de cliënten gebeurt door gediplomeerde, ervaren medewerkers. De paarden en het werk dat hiermee gepaard gaat spelen hierbij een belangrijke rol. Naast structuur, overzicht en repeterende werkzaamheden in een veilige en beschermde omgeving, bieden we ook veel lichaamsbeweging: geregeld trekken we er samen op uit, met of zonder paard, door de prachtige natuur van het landgoed De Boerskotten.

We zijn laagdrempelig en er is geen werkdruk. We gaan uit van de mogelijkheden en het werktempo van ieder afzonderlijk. We gaan te werk met humor en op speelse wijze. Hoofdzaak is dat iedereen zich fijn voelt en aan het einde van de dag kan terugkijken op een geslaagde dag.

Veiligheid is belangrijk en daarom hebben alle personeelsleden een BHV-diploma. Bovendien heeft de manege het veiligheidscertificaat van de stichting veilige paardensport en zijn we HKZ-gecertificeerd.
Heeft u belangstelling of wilt u meer weten?
Van maandag t/m vrijdag zijn wij tussen 09.00 en 15.30 uur te bereiken op de manege op telefoonnummer: 0541-520423, vraag naar Wencke of Melita.