Dagbesteding

Behalve paardrijlessen biedt manege De Boerskotten ook zorg in de vorm van dagbesteding aan mensen met een beperking in hun ontwikkeling en/of gedrag. Ze worden begeleid door gediplomeerde, ervaren medewerkers. De paarden en het werk dat daarbij hoort spelen natuurlijk een belangrijke rol bij de dagbesteding. Naast structuur, overzicht en repeterende werkzaamheden in een veilige en beschermde omgeving, bieden we ook veel lichaamsbeweging. We trekken er regelmatig samen op uit en verkennen de natuur van landgoed De Boerskotten, met of zonder paard.

We gaan uit van mogelijkheden

We zijn laagdrempelig en er is geen werkdruk. Bij de dagbesteding gaan we uit van de mogelijkheden niet van de moeilijkheden. Iedereen is anders en we passen het werktempo aan op de individuele cliënt. En natuurlijk mag er ook gelachen worden. Wij willen dat iedereen zich fijn voelt op de manege en met een goed gevoel naar huis gaat.

Veiligheid is belangrijk en daarom hebben alle personeelsleden een BHV-diploma. Bovendien heeft de manege het veiligheidscertificaat van de stichting veilige paardensport en zijn we HKZ-gecertificeerd.

Wil je meer weten?

Van maandag t/m vrijdag zijn we tussen 09.00 en 15.30 uur te bereiken op de manege op telefoonnummer: 0541-520423 (vraag naar Wencke).