Oldenzaal 20-9-2019

40 jaar manege de Boerskotten

Op 14 september 2019 was ik 40 jaar in dienst bij manege de Boerskotten (tot de bouw van de huidige manege in 1982 heette het manege de Hoge Haer) en hebben we een feestje gevierd bij de manege. Maar als ik zo terugkijk op al die jaren, is het feest voor mij 40 jaar geleden al begonnen. Paarden zijn altijd al mijn passie geweest maar bij de eerste kennismaking met onze doelgroep kwam daar nog een passie bij, werken met mensen met een beperking. Wat een indrukwekkende kennismaking.  Enkele ruiters uit die tijd zijn er nog steeds.

Nu zijn we 40 jaar verder en hebben we een prachtig feest gehad. Er zijn veel mensen op  de receptie geweest;  ruiters, ouders en begeleiders, vrijwilligers en oud-vrijwilligers en al mijn collega’s;  instructrices en collega’s  van de dagbesteding, mijn dochter en zoon, mijn schoondochter en kleinkind, mijn vrienden en vriendinnen en last but not least het bestuur van de manege en vertegenwoordigers van Aveleijn. Het was een mooie gelegenheid om iedereen weer te ontmoeten. De sfeer was geweldig, het was mooi weer, het was perfect georganiseerd en hartstikke gezellig. Ondanks het feit dat ik nadrukkelijk had gezegd geen cadeaus te willen, heb ik ze tóch gekregen. Het was een fantastische dag en ik ben niet alleen geroerd door alle cadeaus maar nog veel meer door alles wat er in het gastenboekje staat en op de kaartjes is geschreven.  Het bedrag dat bijeen is gebracht door iedereen die er is geweest, is maar liefst 1200 euro. Daar bovenop komt een donatie van 250 euro van Aveleijn, in 2020 wordt daarvan een van de paarden door Aveleijn mede gesponsord.  Hiermee komt het totale bedrag uit op 1450 euro.  Vele malen dank voor deze prachtige en gulle giften. Ik voel me heel erg gewaardeerd.

Van het geld gaan we de bodem van de binnenbak uitvlakken en herstellen, zodat deze nog enkele jaren meegaat. Een goede bodem is belangrijk voor de veiligheid en de gezondheid van de paarden en de vrijwilligers die wekelijks vele uren meelopen.

Maar het allergrootste cadeau heb ik allang gehad. En dat is het voorrecht om al die jaren te hebben mogen werken op de Boerskotten. Het voorrecht om jullie allen te mogen kennen en met jullie allen te mogen werken en samen iets moois neer te zetten. Het allergrootste cadeau is 40 jaar manege de Boerskotten. Dat is onbetaalbaar.

Mijn dank gaat uit naar iedereen die deze dag mogelijk heeft gemaakt. Dat zijn niet alleen de mensen die op deze dag zelf aanwezig waren maar ook alle sponsoren en alle acties die ertoe hebben geleid dat we als manege nog steeds bestaan. Kortom naar iedereen die helpt en steunt op wat voor wijze dan ook. Naar iedereen die manege de Boerskotten een warm hart toedraagt.

40 jaar manege de Boerskotten.  You never walk alone.

BEDANKT!  Groetjes Melita

Hallo Berghuizen – Prachtig feest voor Melita
Hallo Berghuizen – Melita viert bijzonder jubileum